Barnet! Ett rörande rörligt subjekt i ett sammanhang!

Körling fotograferar 2010

Barnet är nyfiket. Världen byggs ut allteftersom barnet tar steg i olika riktningar. Vi som är omkring detta barn ska göra vårt allra bästa för att skapa världar som är värdiga att kliva in i. Och vi ska omsluta barnet i gemenskapen och ibland frustrera med svårigheter, ibland skapa lite lättpromenerade vägar, men vi ska inte bedöma utifrån den lillas brist utan se till den miljö denna brist i så fall uppkommer. Hur kan jag göra det bättre? Hur kan jag som vuxen ta mitt ansvar? Hur kan jag se motivationen, nyfikenhet och livslusten att lära. Ja, jag skrev livslusten!

This entry was posted in Barns rättigheter, Skolrättigheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *