Barnet! Ett rörande rörligt subjekt i ett sammanhang!

Körling fotograferar 2010

Barnet är nyfiket. Världen byggs ut allteftersom barnet tar steg i olika riktningar. Vi som är omkring detta barn ska göra vårt allra bästa för att skapa världar som är värdiga att kliva in i. Och vi ska omsluta barnet i gemenskapen och ibland frustrera med svårigheter, ibland skapa lite lättpromenerade vägar, men vi ska inte bedöma utifrån den lillas brist utan se till den miljö denna brist i så fall uppkommer. Hur kan jag göra det bättre? Hur kan jag som vuxen ta mitt ansvar? Hur kan jag se motivationen, nyfikenhet och livslusten att lära. Ja, jag skrev livslusten!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Skolrättigheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.