Formativa och summativa bedömningar – värderingarna kring begreppen

Någon tog upp diskussionen om den ena bedömningen var bättre än den andra. Så tänker inte jag. Den ena förutsätter den andra. Den andra förutsätter den ena. Denna åtskillnad vi gör då vi sätter saker och ting mot varandra är förödande tänker jag. Det är både och. Det är tillförandet av, och samspelet med, och hur vi kan gifta samman saker och ting. Skolan kan inte alltid vara en plats för det svarta och det vita. Det är hela spektrat tänker jag.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Formativ bedömning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.