Allt är i dialogform

DSC_9139

Då man läser en aptitretande text då vill man gärna addera summorna och få varorna. Här köper jag faktiskt en falukorvtoast. Den kostar si och så mycket. Jag köper också en Cappucino. Jag smakar på ordet

F A L U K O R V T O A S T !

Det låter inte gott och det säger jag till KAFFEägaren. Han svarar genast med att – om jag serverar en falukorvtoast är det ju för att den faktiskt är god. Det gör att jag måste smaka. Jag tittar upp på mumsordstavlan och inser att jag är så läskunnig att jag kan smaka av orden.

Det var länge sedan jag använde ordet Falukorv. Då måste jag tillbaka i tiden. Så kan ett enda ord också göra. Göra en tidsresa med mig som läsare. Ett enda ord och jag är mamma till tre barn som smaskar i sig korv och mack-aroner… underbara ord faktiskt. Nu ska jag smaka på … kanelknäckebröd!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning, Matematikundervisning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Allt är i dialogform

 1. Andreas E skriver:

  Hej A-M!

  Jag är en person som älskar fikat, kan ibland bli väldigt centralt. Just nu blev jag väldigt sugen på FaluKorvsToast eller kanske till och med BiffBearnaiseToast. Men jag vet inte var jag ska hitta detta, ska till Stockholm i helgen och hoppas hitta stället.

  Andreas E

 2. Mats skriver:

  Det finns en ökänd personalmatsal i Malmö där det serveras ”Falukorv Bombay” och ”Falukorv Tornedeau”.

  Kan du ana hur den senare ser ut?

 3. korlingsord skriver:

  Den skulle jag nog vara försiktig med att smaka. A-M

Kommentarer är stängda.