Summa Summarum Syd Africa

Körling fotograferar 2010

Summa Summarum Syd Africa… Snälla rara så fel jag kan skriva. Vem är jag att veta något alls. Jag har varit i en liten, liten del av ett gigantiskt land, besökt en liten, liten del av en liten, liten förort till Johannesburg. Men det är stort nog. Nu är ju jag en sådan person att jag älskar att smaka på orden. Och Summa Summarum Syd Africa låter gott, men är långt ifrån en sanning.

Jag kan inte ens summera det jag varit med om. Jag kan bara tacka. Tacka för gästfrihet, tacka för öppna dörrar, tacka för lärare som förmedlar och berättar för mig, ungar som ler i glädje och av nyfikenhet. Jag är bara en liten, liten, liten del av alltsammans.

Jag vet att något inom mig förändrats. Nu är det bara att undersöka vad just det är.

Körling fotograferar 2010

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten, Värdegrunden, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Summa Summarum Syd Africa

  1. Plura skriver:

    Visst är det så Anne-Marie.

    Inte för att jag fysiskt varit i SydAfrika. Men min vän och jag träffades ute i världen under 00-talet. Det finns en kontrast till dina underbara bilder. Den är den vita i det nuvarande svarta SydAfrika. Fick du något kläm på det har de vita dragit sig tillbaka till resorter långt från Johannesburg?

    Det intressanta vid våra möten under 00-talet var det alltid var en svart och en vit med i deligationen från SydAfrika. Den varte var treeene. Och då fick man en inblick i Summa Summarum…..

    Minnen som bara dyker upp i Pluras huvud så där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.