Behöver vi allt ljus

Körling fotograferar 2010

Behöver vi allt ljus?

Behöver vi alla potatisar?
Behöver vi alla nya skor?
Behöver vi alla nya leksaker?
Behöver vi …

EARTH HOUR THOUGHTS!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Verkligheten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Behöver vi allt ljus

 1. Plura skriver:

  Vi nordbor behöver allt ljus even on earth hour!

  Plura som har ställt om till sommartid.

 2. mie skriver:

  På din fråga blir mitt svar;”Ja vi behöver allt ljus men inte alla elektriska ljuspunkter”
  Mörka smärtsamma tankar blir en aning lättare att bära om de flyttas fram i ljuset……
  Solens energigivande strålar….
  Ljuset som belyser information……
  osv osv……
  Earth hour……i min vrå glömdes den bort. Fanns nedbäddat långt in i dunklet…..
  Lampans ljus behövdes för att söka en passande pusselbit…..
  Jag fann den!!!!!!!!

 3. sspirit skriver:

  Hur saker och ting förändras. Eller bara vi?

  Jag har nämnt någon gång att jag har vuxit upp under kommunismen.14 år och 7 månader för att vara precis.
  Jag gjorde mina läxor vid levande ljus eller gasollampa. Staten sparade energi, därför långa elavbrott. Än idag har jag svårt för taklampor, att ha tänd lampa mitt på dagen, att inte släcka när jag går ut rummet.
  Och listan är ganska lång. Hur tvånget förändrades till ett sätt att leva.

  Jag har en hel del historier om rationaliserad mat, vatten, värme, återvinning av olika material, kläder, leksaker, böcker, jämställdhet,os.v. Redan klassiska historier om dystra tider.

  Jag saknar inte kommunismen.

  Jag är bara mer och mer förvånad över västvärlden som vi har sett upp till sååååå länge, västvärlden som har anklagat sååååååååå många gånger kommunistiska regimer.Västvärlden kämpar idag för samma idéer som för 20 år sedan räknades som passé.

  Jag förstår varför många saknar kommunismen.
  Det känns som vår gamle diktator var en man före sin tid på många sätt och vis.
  Kommer vi en vacker dag att se västvärlden ta beslut i Riksdagen om att be om ursäkt till alla före-detta kommunistiska länder?!

  Egentligen spelar inte så stor roll. Det spelar större roll att fundera över vad vi gör och hur vi lever idag. Oavsett var vi befinner oss i världen.

 4. sspirit skriver:

  Det är inte ljuset som saknar synen, det är synen som saknar ljuset.-Gustave Thibon.

 5. Anne-Marie skriver:

  Åh denna tid Plura – sommartiden! Jag gillar också omställningen till hösten! Hösttiden. Men det har inget med klockan att göra. A-M

 6. Anne-Marie skriver:

  Pusslet är nog att få ihop det med vad vi behöver av rimlighet… Jag är lycklig över det inre ljuset – glädjen och livsaptiten och det pussel som jag lägger där – det är så roligt att också få ljus av andra. Dina ord här är mottagna – de strålar också mot mig. Även det mörka får strålglans. A-M

 7. Anne-Marie skriver:

  Hej Sspirit, det är alltid viktigt att läsa dina ord, var finns din blogg och din yta – har du en sådan. Jag tror att det är många som har egna bärande ord som ska skaffa sig en yta där orden blir egna och avsända… Kan du ta emot min uppskattning och förstå mig rätt – skriv! Allt det bästa och tack för alla dina youtubeklipp och citat. Uppskattas enormt, jag tror inte att jag skrivit det. Jag tycker att ni alla ger mig ljus. A-M

 8. sspirit skriver:

  Du, fina Anne-Marie som tar emot alla i din öppna famn!

  Än så länge skriver jag bara här på din yta för det enkla anledningen att jag är så väl mottagen. Annars är jag mer bekväm i pratande och görande i det vardagliga. Så bra jag kan . Jag lär mig.

  Tusen tack, det lyser och värmer i hela mig!

 9. Anne-Marie skriver:

  Allt ljus på oss alla. Om än så litet så kan vi alla lysa upp för varandra. Min tanke. Det ansvaret har varje människa. Vara ljus åt någon annan, A-M

 10. "P" skriver:

  Må ljuset skina över dej,din generositet,ömhet och klokhet!!!

 11. Anne-Marie skriver:

  Om vi alla tänker lysa upp för någon annan kan vi skapa något stort ihop. Det behövs så lite tänker jag. Så lite för att göra gott för någon annan. Inte några stora åtbörder egentligen. Ljuset i lyssnarens ögon älskar jag… och med det vet jag också att jag själv lyser tillbaka. EN energi som inte kostar någonting alls. /A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.