Professionen lärare och dokumenten kring den

Jag ser bara möjligheter med mitt yrke. Jag gillar att ha de dokument som omger mitt yrke och vad för innehåll jag ska arbeta med tillsammans med mina elever. Idag telefondiskuterade jag med en god kollega. Vi var så rörande överens i mångt och mycket. Läraren satt med sin kursplan och jag med min. Klart det är lätt att tala med varandra då.

Jag har en vision om att vi alla bär

 • läroplan
 • kursplan
 • barnkonvention

med oss där vi är och verkar. För att problematisera ytterligare tycker jag att vi kan kasta ut den traditionella lärarkalendern till förmån för profesionella redskap som benämns här ovan.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten. Bokmärk permalänken.

3 svar på Professionen lärare och dokumenten kring den

 1. Plura skriver:

  Kämpa på!!!!
  Plura

 2. Mats skriver:

  Det verkar som om ni har en ”Telefonplan”!

 3. Anne-Marie skriver:

  Värre vore om vi hade en teflonplan. Jag tror det är bra att vi samtalar om delvis samma ursprung. En text är en värdig mötesplats. Sen kan man vrida och vända på saker och ting hur mycket man vill – innehållet finns och den pedagogiska friheten likaså – HUR är alltid lärarens och elevernas uppgift. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.