Pedagogiska förflyttningar – från VAD och VARFÖR till underbara HUR

Idag föreläste jag. Om det VAD som kursplanen förväntar av oss att lyfta fram, åskådliggöra och bearbeta. Om det VARFÖR som syns i kursplanens syftestext och är en spännande tankeställande fråga – Varför har vi till exempelt svenska, engelska och textilslöjd som ämne i skolan. Jag har föreläst om allt detta och det fantastiska HUR som jag själv får förvalta, utveckla, fundera kring och genomföra och ännu viktigare – inbjuda mina elever till deltagande i. HUR är vår arena. Och jag manar mina lyssnade lärare – KLIV IN, ERÖVRA HUR, GÖR ER PROFESSION, VÄRNA ELEVERNA, KUNSKAPA DEM MED DEM!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Styrdokumenten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.