Teachmeet premiär!

img_4142

Tack alla för att jag fick förmånen att delta, samtala, föredra vid det första Teachmeet, Sverige. Det var en glädje och en fantastisk kväll. Jag gick från det första gemensamma Teachmeet, ut och igenom Skolforums tomma lokaler, där montrar ropade sina tysta rop – kommer du tillbaka imorgon?

Jovisst, viskar jag. Springer fram till föreläsartavlan. Jag håller mitt föredrag imorgon 11.30–13.00 och jag har fått höra att det är många, många, många som kommer att lyssna och delta. Jag ska tala om lärarrollen. Beställd repris. Jag är ingen vän av repriser. Jag har förändrats på ett undervisande år. Jag smyger in något nytt.

Det händer något bland lärare! Det var så synligt på Teachmeet. Så synligt. Och formen de – sjuminuterstalk – som man fick till sitt förfogande – gjorde att jag talade fort, ville mycket, och fick hälften sagt. Men jag sa det viktigaste – Ta in eleverna i allt vi lärare gör – SAMSPELA!

Anne-Marie,

som gläds åt alla möten idag, och tackar Värmdö Kommun för föreläsaruppdrag, jag har varit igång sedan klockan 8…och avslutar allt härhemma klockan … just nu!

Det här inlägget postades i Föreläsningar jag ger, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Teachmeet premiär!

 1. Plura skriver:

  Bra med sjuminuterstalk, skillnad mot min tretimmarstalk på onsdag i norra Småland.

  Risken är att man blir ofokuserad med mycket tid eller att man låter egot växa när man har 80 pers framför näsan……

 2. Anne-Marie skriver:

  Jag talade i 7 timmar i Värmdö. Det var många där som lyssnade. Två olika grupper. Jag är ganska så trött efter idag. Men nöjd, glad och pigg för morgondag. Ska föreläsa på Skolforum… 1 1/2 timme…. sedan fortsätter jag mot..

 3. Plura skriver:

  Lider med dig!

  Vet att jag är som äppelmoset i botten på tenntalriken dagen efter sådana shower.

  Efter onsdagens utbildning var torsdagen som en balong utan luft. Du har väl mer rutin än jag. Men när jag är på scen står jag på tå och ger 150 procent.

  Gissar att du oxå gör det…

 4. Anne-Marie skriver:

  Jag är i topp. Jag ger allt jag har då jag föreläser. Jag kan inte ge mindre. Du får väl lyssna då du kan! A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.