Teknik och tekniska

Konstnär konstruerar i Bonniers Konsthall

Tre och fyraåringar konstruerar i en förskola HANINGE!

Det sägs på nyheterna att det behövs mer undervisning i teknik. Det är en välfärdsfråga om vi får ett samhälle med tekniker. För få söker teknik som ämne och utbildning. Flickorna ska få möjligheter, pojkarna också. Jag anar att teknikerna inte behöver utbildas. Man föds nog till en tekniker. Men någonstans förändras kreativiteten och blir hämmad. Om en treåring bygger i sandlådan och samlar pinnar till en konstruktion eller sitter med en hoper andra och konstruerar ett bygge av kapplastavar så är konstruktionen där. Den tekniska ungen finns och är. Frågan är bara vad som händer på vägen. Den ordning som skapas kring det ungar gör kanske städar bort själva ämnet. Men som sagt… ungar gör och fortsätter att göra. Men vi ser inte!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.