Jag vill

JAG VILL HA DET SVÅRT sa en sexåring till mig. Jag vill inte ha det lätt. Jag vill inte ha tråkigt!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jag vill

  1. mie skriver:

    Så talande! Självklart vill även 6-åringar möta utmaningar.Utan utmaningar tar vi av barnet den meddödda lusten till inlärning/utveckling.Se varje individ och möt den i sitt specifika utvecklingsskede. VÄRNA LUSTEN ATT LÄRA. SE MÖJLIGHETER. Vi som arbetar i förskolan har en oerhört viktig uppgift. Den att grundlägga lusten till skolarbete.Som jag tidigare nämnt: Likt den som odlar måste även vi vårda plantorna så vi uppnår bästa tänkbara skörd. Måhända en naiv liknelse men likväl sann. Anne-Marie, jag gillar att du kritiskt även tar upp frågor kring förskolornas arbete.

  2. Plura skriver:

    Man undra om den ivriga dam på 6 har lusten kvar när skolan malt ned entusiasmen?? Gud förbjude att hon möter denna kreativitetshämande skolan.

  3. Anne-Marie skriver:

    Ja, man undrar. Jag tror på skolan. Men jag tror man måste möta upp där ungarna är. Det är tråkigt annars. Och jag tror att mycket vilar på att inte göra mer av det man redan kan. Vi måste bli duktigare på att hitta ungarnas kunskaper för att i verklig anda leva ut såväl kursplan som teorier som är konstruktiva. Vi behöver ju barnens kunskaper i framtiden. De ska ju ta över och kanske göra lite bättre av det som blev. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.