JAG VILL HA DET SVÅRT sa en sexåring till mig. Jag vill inte ha det lätt. Jag vill inte ha tråkigt!
Anne-Marie
JAG VILL HA DET SVÅRT sa en sexåring till mig. Jag vill inte ha det lätt. Jag vill inte ha tråkigt!
Anne-Marie
Inlägg som berör samma teman:
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Det är elevens rättigheter läroplanen förmedlar, det är lärarnas uppdrag läroplanen beskriver! Skolan får en läroplan, men lärare bygger den!
****
Inte utan min läroplan!
TIDSRIKA – Ett vackert ord. Dessvärre är det få som kan klara av att välja bort sitt arbete för att skapa mer tid.
Men det är en annan historia.
INFRYST – motsatsen till utbränd. Infryst är ändå ett obehagligt ord. Det är en handlingskraftig person som inte alls har gått in i någon vägg alls, men har frusits inne så handlingarna inte kan genomföras.
VIOISMEN – det är den rörelse som omfattar VI. Det är alltså allt annat än ensamt. Det är inte DU och det är inte JAG. Det är VI!
Klok onge
Så talande! Självklart vill även 6-åringar möta utmaningar.Utan utmaningar tar vi av barnet den meddödda lusten till inlärning/utveckling.Se varje individ och möt den i sitt specifika utvecklingsskede. VÄRNA LUSTEN ATT LÄRA. SE MÖJLIGHETER. Vi som arbetar i förskolan har en oerhört viktig uppgift. Den att grundlägga lusten till skolarbete.Som jag tidigare nämnt: Likt den som odlar måste även vi vårda plantorna så vi uppnår bästa tänkbara skörd. Måhända en naiv liknelse men likväl sann. Anne-Marie, jag gillar att du kritiskt även tar upp frågor kring förskolornas arbete.
Man undra om den ivriga dam på 6 har lusten kvar när skolan malt ned entusiasmen?? Gud förbjude att hon möter denna kreativitetshämande skolan.
Ja, man undrar. Jag tror på skolan. Men jag tror man måste möta upp där ungarna är. Det är tråkigt annars. Och jag tror att mycket vilar på att inte göra mer av det man redan kan. Vi måste bli duktigare på att hitta ungarnas kunskaper för att i verklig anda leva ut såväl kursplan som teorier som är konstruktiva. Vi behöver ju barnens kunskaper i framtiden. De ska ju ta över och kanske göra lite bättre av det som blev. A-M