Reggio Emilia miljön gör mig leksugen…

När jag är här så spritter det till i hela lek-kroppen! Jag vill leka. Jag tror miljön gör mig lekande. Jag märker också att jag skrattar åt människor. Så där hur som helst. Blir vänlig. Så tror jag att leken gör med oss människor. Vi blir vänliga, kreativa och lite utmanade. Vi gör något som vi kan, vill och vågar (kursplanens ord). Jag tror vi kan leka på många, många olika sätt. Jag kan leka då jag skriver. Som just här och nu. Skulle fast och fullt säga att jag leker. På största allvar. Och med djupaste mening. Men sådan är just leken. Den riktigt viktiga leken. Inte den allvarsamma (det är nämligen en boktitel).

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Reggio Emilia miljön gör mig leksugen…

  1. Plura skriver:

    Leka ja – det gör man bakom tangenterna oavsett om man ska lära sig jobba med datorprogram eller skriv som jag gör nu. Någon slags manual finns inte, även om somliga tror det.

    Några lekfulla tankar från Plura

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.