Mitt eget lexia

DSC_9192 I mig finns det en hel ordbok, mitt eget lexia, av ord jag fått av andra. Ord får man oftast genom de sammanhang man ingår i. Sammanhanget kan vara en bok, ett brev, ett mail, ett bloggensvar, ett kort på en blomsterbukett, ett sms, ett samtal, en diskussion, en tidningsanka, en notis, en reklamförsäljaridé och en människas röst i telefonen. Någon kom med vackra ord. Visste att jag skulle se orden, bli glad, och sedan mumsa i mig en kaka eller två. De vackra orden omslöt något gott. Så är det med omsorgsord och värmeord. De vill väl och verkar i det goda. Så kan det vara med ord.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Ordförrådet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.