Stora ordbytardagen

S T O R A    O R D B Y T A R D A G E N

Låt mig leka med en tanke.

Vi skriver ett litet ord på en lapp. Låt oss säga att jag skriver:


PRINSGRODA

Jag kan skriva GULLFRÖKEN också


på min lapp. Så fort jag möter en annan människa varhelst jag är så överlämnar jag min lapp till den personen. Jag får givetvis en lapp av den jag nyss lämnat till. Och så fortsätter det hela dagen. Så fort man ser ett barn ska man lämna in sina ord till barnet… och barnet får ta med sig alla ord till skolan. Sen kan det hända att man börjar skriva.

Det jag inser är att det kräver en hel del matematik och logiskt tänkande. Vad händer med lappen om man slänger bort den? Och vad tänker gatukontoret göra med alla lappar med ord på? Vill de ha lappar med ord på? Men tänk så spännande det skulle bli på tunnelbanan. Jag skulle bli glad. Och väldigt nyfiken på det ord jag fått.

Kanske enklast att göra det här på en skola. Så sätter man upp alla orden på någon snygg stor tavla. Då har man säkert en 600-700 ord att njuta av. Lätt som en plätt. Ni som lyckas få igång en stad har gjort något märkvärdigt konstigt – ni som får igång en hel skola har något att orda om.

Om ni vill – ge mig ett ord här!


Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

12 svar på Stora ordbytardagen

 1. pia skriver:

  Livssolenergi.

 2. Patrik skriver:

  Rabarberkräm

 3. Mia Ankarvall skriver:

  Tänk, din värme till orden lyser så igenom. Påminner mig om min dotters ordlåda som hon hade på dagis. En ”big pack”-burk med hennes valda favoritord. Där fanns Mamma, Pappa, Gullan, osv. Sådant som hon tyckte om. Idag är hon 16 och språket är i hennes händer, som formar mening som bär hennes vilja, tycke och smak. De bär delar av henne. Sist nu var hon så lycklig när hon format personligt brev som gav henne jobbet. Till mig sa hon ”Jag tryckte verkligen på att jag VILLE ha jobbet”. Hon fick det. Orden är hennes. Ser samma glädje i dina rader, det märks. Du inspirerar, så tack!

 4. Anne-Marie skriver:

  Mia tack för ordrike, och där hamnade genast rabarberkräm och livsolenergi och jag toppar med ett ord som krumelur! A-M

 5. Elwa skriver:

  Jag kan inte bestämma mig för om jag ska skriva glädjeord eller ordglädje! Jag blir glad av båda… Tack för din inspiration och ditt engagemang, jag läser din blogg varje dag och skickar länken vidare. /Elwa

 6. Anne-Marie skriver:

  Elwa – tack. Du anar inte hur dina ord glädjer mig. Mums! Filibabba! A-M

 7. ugglan skriver:

  smultron

  Tack för alla dina kloka inlägg. Jag läser och njuuuuuuuter!

 8. Janis skriver:

  Kanelbulle! Då får man den goda doften på köpet!

 9. Anne-Marie skriver:

  Tack ni fina, jag lägger till ordlängtan! Så fyll på! A-M

 10. Lotta skriver:

  Längtansdagar, dagarna innan något härligt ska hända.

 11. Anne-Marie skriver:

  Då tänker jag på ordet – fjäderfä. Det är för att det är gott att säga. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.