Barnets lärande är nytt

Allt är nytt för ett barn. Allt. Vattnet som funnit sedan urminnes tider är nytt. Regnet som faller ned i stora droppar är nytt. Gräset är nytt. Tussilagon är ny. Hunden är ny. Kurragömmaleken är ny. Sagan är ny. Snön är ny. Tunnelbanan är ny. Leksaken är ny. Kotten är ny. Katten är ny. Bokstäverna är nya. Att skriva sitt namn är nytt. En penna är ny. Ett papper är nytt. Att måla är nytt. Att tända en lampa är nytt. Att öppna kylskåpet är nytt. Att hålla ett smörpaket är nytt. Att åka båt är nytt. Att se en duva äta brödsmulor är nytt. Att upptäcka sina fötter är nytt. Att lära sig plocka upp småsaker med pedfinggreppet är nytt. Orden är nya. Att äta ärtor är nytt. Att sitta själv på bussen är nytt. Att upptäcka en snigel är nytt. Att få barr i skorna är nytt. Att vara mindre än en myrstack är nytt. Att se en apa på Skansen är nytt. Att se en and på Skansen är lika nytt. Att …

Allt är nytt.

Allt.

Det är vi vuxna som glömt bort att se det så. Det finns inget som inte kan göras nytt igen.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.