Jobbannons som gör mig nyfiken – ingen motsvarighet i världen

Den här annonsen gör mig nyfiken.

Jag bär själv tankar om nya yrken inom skolan. Jag vill ha två nya arbetsuppgifter i skolan:
Läroplanscoordinator – och Läroplansutvecklare!
Dessa yrken finns i varje lärare – men jag vill ha en övergripande skoltanke. Har mött yrken av detta slag i skolor ute världen. Och jag tror att en del av deras framgångar handlar om något som de gör rent organisatoriskt. Lärare får därmed en möjlighet att diskutera sina lektioner och  hur skolan kan hjälpa och understödja detta arbete. Det handlar om ett annat synsätt. Undervisningen sätts i fokus. Inte problematiken i klassrummet. Jag vill hellre se att ansvaret vilar i professionen.
Anne-Marie

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning, Verkligheten, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.