Körlings Adventskalender 14 – Paket

Paket! Inslagna! Men paket kan inte vara paket utan att vara inslagna. Paket är något som döljer ett innehåll. Därför slår man in det som man vill dölja. Men med bara papper kan det exempelvis vara svårt att dölja en gunghäst och en spade. Nu för tiden ger man inte några gunghästar. För gunghästar kan vara farliga. Man kan gunga iväg till något pepparkakeland som min farfar skrev en sång om. Men det är det där med hjälm. Kanske kan man i denna tid gunga gunghäst bara man har skydd, hjälm och knäskydd. Ifall att. Det är alltid detta ifall att. För vi lever i trygghetslandet där ingenting får hända. I vissa paket finns plåster. I andra paket finns något annat!

Dagens ord får därför bli gunghäst!

Det här inlägget postades i Kalendrar av alla slag och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Körlings Adventskalender 14 – Paket

  1. mie skriver:

    ”Rida, rida,ranka….” Kanske…omochutifallatt…det finns en gungstol i småbarnshemmet….då kanske barnet kan sitta i den stolen och härma en gnäggande häst…Hoppla Pålle, Hoppla !!!! Då Anne-Marie….kanskekanskekanske barnet klarar sej undan alla de där skydden. Eller varför inte ett enda skydd…ÄGGKARTONGSKOSTYMEN för då kan barnet gladeligen sitta på GUNGHÄSTEN och gunga i takt med din farfars trudeluttar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.