Jag ser 3 750 elever i mina 50 lärarkandidater

Körling fotograferar 2013

Jag har 50 lärarkandidater.

De blir lärare. Tillsammans möter de under sina första tre år 1 250 elever. Då tänker jag att lärarkandidaterna blir lärare i klasser om 25 elever. Efter tre år får de sin andra kull elever. Då har mina 50 lärarkandidater mött och undervisat  2 500 elever. Efter ytterligare tre år har mina lärarkandidater fått förmånen att möta en ny klass elever. Då är siffran uppe i 3 750 elever.

Jag känner ett ofantligt ansvar. Matematik gör så med mig.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

1 svar på Jag ser 3 750 elever i mina 50 lärarkandidater

  1. mie skriver:

    Anne-Marie, idag har du din födelsedag…..Hur många år sedan du föddes????? Tänk så fort åren springer iväg. De springer så fort så räkningen av antalet år hinns inte med. Detta är ETT av matematikens mysterier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.