Läraryrket: De som får studera tack vare den som har studerat

P1130549

Jag läser i DN´s Högskoleguiden, söndagen den 15 mars 2015, om läraren Kristoffer Haara. Han är utbildad lärare i matematik och fysik på högstadie och gymnasienivå.

Att utbilda sig till matematik och fysiklärare tar fem år. Tack vare den utbildningen får läraren möta många, många, många elever som ännu inte har kunskap i matematik eller fysik. Tack vara den utbildningen kommer elev efter elev lära sig begrepp som skapar gemenskap med fysiker och matematiker, ja med samhället i stort. Tack vare den utbildningen kommer unga att möta världar som ännu inte öppnats för dem. Tack vare den utbildningen kommer elever att kunna välja spår till framtida yrken eller ännu inte skapade möjligheter till arbete. Genom läraren, genom lärarkåren kommer elever möta något vid skolbänken som de ännu inte kände till eller kunde. Som Newtons tredje lag.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.