Undervisningen där två är korrekta och en är falsk

Jag brukade inleda lektioner med tre påståenden där två var sanna och en var falsk. Eleverna fick undersöka på vilket sätt de förstod det jag skrivit och vilka frågor de ville ställa. Det handlade om att kritiskt tänka, inte genast tro på det jag skrev utan ställa källkritiska frågor också i undervisningen. Då fanns det inte mycket diskussion om falska nyheter men jag ville att eleverna inte genast skulle uppfatta allt som fanns i undervisningen som innehåll som inte behövde granskas och ifrågasättas. Det blev intressanta diskussioner som involverade eleverna att tänka, kommunicera och lära.

Skriver lite om detta i min kommande bok. Läs mer om källkritik här! 

Det här inlägget postades i Källkritik och undervisning. Bokmärk permalänken.