Virusord, virusord och elevers virusrädsla

Varje dag frågar eleverna om coronaviruset. En del är rädda, oroliga. Andra inte. Några elever säger att vi har överlevt Spanska sjukan och pesten. Vi klarar det här.

Varje dag hör jag frågor och samtal om coronaviruset. Rädslan för att viruset ska komma närmare, kanske hit till Sverige. Det gäller att besvara med lugn och prata om det sakligt. De frågor eleverna ställer är frågor som de önskar svar på. Det betyder inte att man ska lägga ut sin egen oro utan hålla sig till det som cirkulerar bland eleverna. Det går att hämta uppgifter, stöd och råd hos Folkhälsomyndigheten.

Det gäller att fånga upp det eleverna vill och behöver ventilera tillsammans med vuxna. Det betyder att vi kan ge dem kunskaper och svar på frågor. När vi inte har svar kan säga att vi ska försöka ge svar efter att vi har noga sökt den och vägt dess giltighet.

Anne-Marie Körling

 

Det här inlägget postades i Verkligheten. Bokmärk permalänken.