Bollplankandet kring boken

Anne-Marie!
Nu har jag läst, ringat in, strukit över, ”färgkladdat” i hela boken Vägen till skriftliga omdömen.  Jag har (ännu)inga frågor kring dina tankar i boken, jag har bara konstaterande, att någon har kunnat skriva ner det jag känner/tänker/tycker och så gärna vill göra. Det jag alltid tänker är precis som du skriver ”-Pedagogik är för mig att undra hur ett barn konstruerar kunskap”. Hur man kan arbeta vidare med ett barns nyförvärvade kunskaper, så att det leder till nya kunskaper som leder…….
Jag skall nu läsa om boken, men utan att skriva i den. Jag brukar ha frågor kring det skrivna om jag först får ut skriften genom min mun. Så jag läser den högt för mig själv denna gången. Jag återkommer.

Jag älskar denna diskussion. Det är en ynnest att få vara ett levande bollplank till den bok man skrivit. Det är ju det jag önskar mig. Bollplankandet!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Formativ bedömning, Läraryrket och lärarrollen, Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bollplankandet kring boken

 1. Veronica skriver:

  Åhhhh så härligt att få ta del av. Om ett par dagar får jag mina böcker, Vägen till skriftliga omdömen och Kiwimetoden. Jag vill läsa, ta till mig och våga förändra!

  Hälsningar
  Veronica, lärare i Haninge

 2. Anne-Marie skriver:

  Om du har frågor, tankar så bollplanka med mig. Det ser jag fram emot. A-M

 3. carolina skriver:

  Hej

  Vilka underbara böcker du har skrivit. jag har ängnat min seméster till att lbara ha läst dina böcker, jag har lustläst dem och de ha gett mig så många nya tankar. Du ger mig så mkt inspiration.

  carolina, lärare från storstan

 4. Anne-Marie Körling skriver:

  Det tackar jag för – frågor och funderingar välkomnar jag gärna. Minns att vi utvecklas ihop då? Anne-Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.