Jag såg mig själv skriva – pedagogik är alltid delbart…

Det är så. Pedagogik är alltid delbart. Det är så delbart att det är socialt. Det är så socialt så att det passar som hand i handske i sociala medier. Pedagogik är krockarna mellan det vi tycker och det vi tror med det vi utmanas att tycka och tro. Pedagogik är intillvarande och spridningsbart. Jag är ingen om inte du finns. Ditt kunnande är det jag lär mig av. Det finns ingen människa som inte lär någon annan, oavsett. Jag tycker med ens att pedagogik är ett sådant vackert ord för lärandet och kunskapen om hur vi lär oss. Vilken vetenskap! Alldeles egen och helt suverän. Delbar till tusen.

Det här inlägget postades i Klassrummet, Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen, Pedagogik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag såg mig själv skriva – pedagogik är alltid delbart…

  1. Plura skriver:

    Jag säger bara – sommar universitet – tack gode Gud för att sociala medier finns.

    På bloggar och FB samt förstås gamla hederliga pappersark i form av böcker är mitt sommar universitet. 24 har jag haft på landet. I år lärorikare än vanligt med allt bloggande hos dig och dina kompisar.

    Delad kunskap dubbel kunskap tycker Plura sista kvällen på landet.

Kommentarer är stängda.