Källkritik är inte…

…skällkritik.

Källkritik är en slags omsorg om källan. Nästan som en hågkomst. Jag minns dig, jag kommer att minnas dig, och genom mig ska andra få tillgång till dig och det du säger, sa, skrev, skriver, målade, målar, berättade, berättar, fotograferade, fotograferar. Ja, jag minns dig… och det har rubbat mina cirklar. Det tackar jag för.

Källkritikens tre enklaste regler:

Jag minns dig, jag vill inte glömma dig, jag vill att andra vet om dig.

This entry was posted in Källkritik och undervisning and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Källkritik är inte…

  1. Pingback: Källkritik är | Kristina Alexandersons blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.