Källkritisk – snarare källpositiv

Jag är mer positiv till källan än kritisk. Men det är mest för att jag leker med orden. Källkritik har inget med kritik i sin negativa bemärkelse att göra. Men om man ska vara kritisk och tycka tvärtemot eller sätta sig på höga hästar och rida iväg över markerna så är det viktigt att också veta vem det var man var så kritisk emot. Det är att vara kritisk på det där vackra sättet – jag vill ju gärna veta vem jag har en dialog med. Annars blir det lite tokigt att vara kritisk. Jag är väldigt källpositiv!
Väldigt källpositiv.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.