Skoltanke – Börja om från början!

Tänk så underbart befriande att få börja om från början. År 2011 är det en hel del reformer som skapar en möjlighet att börja om från början. Då kan vi kanske lära oss läroplanerna från början, ge dem en ny chans, och säga att – vi kunde inte de förra – men de här reviderade ska vi verkligen ge oss i kast med. Och så ska vi kavla upp våra lärarkläder till armbågarna och omsätta alltsammans för att en dag få njuta av allt det vi gjorde. Det är den där dagen då eleven har varit utanför skolan och fått ett jobb och kanske säger:

– Ja, hur var det här då, Anne-Marie, har du ont i benet… låt mig se… ja, jag ska ta hand om dig väl, för du var min gamla lärare en gång i tiden… du ser … och här är jag – nu är jag din läkare/sjukgymnast/psykolog/konstruktör…

Vem vet?

This entry was posted in Barns rättigheter, Styrdokumenten and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Skoltanke – Börja om från början!

  1. Plura says:

    Bra, Anne-Marie, dags och renovera skolan och bygga om. Skolan har världens chans att bevisa att man inte tänker trampa igenom golvet. Knappt 10 månader kvar inne invigningen, håller tidplanen? Plura

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.