Pedagogiken idag… min pedagogiska lista och mitt barndomsminne

Idag har den pedagogiska samtalen varit många och verkliga. Jag har modellat undervisningar i tre klasser, med okända elever, med lärare som fått titta och beskåda, och sedan har eleverna försvunnit ut i sina lekmiljöer, matsalar och fotbollsplaner och då har vi diskuterat och analyserat lektionerna. Det har varit mycket lärorikt. Jag har gjort det här några gånger tidigare, men mest i Norge. Där har jag gjort det i många, många klasser. Detta var första gången i min hemarbetskommun.

På kvällen föreläste jag på föräldramötet. Det var trevligt och jag var på spelande gott humör. Jag tror att föräldrarna erbjöd mig en plats att vara det.

Under dagen diskuterades pedagogiken i skolan. I många, många,många viktiga timmar.

Jag ska nu avsluta dagen med att titta på det fotografi som gör mig glad. Min lillebror och jag. Vi sjöng ihop och tittade på flygplan från vår balkong sen kittlade vi varandra. Det är bra med fotografier!

Det här inlägget postades i Föreläsningar jag ger. Bokmärk permalänken.

1 svar på Pedagogiken idag… min pedagogiska lista och mitt barndomsminne

  1. pippi skriver:

    Tack Anne-Marie!
    Tack för dina underbara modellade lektioner. Idag ”lekte” nog många av oss på just ”min” skola, Anne-Marielektioner. Hoppas att vi snart kan ses och pedagogprata.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.