Berättelser

Berättelser!

Kunskap är att kunna berätta om kunskapen. Jag talade med en lärplansutvecklare från en annan del av skolvärlden. Vi talade om att berätta. Det är förmågan att omberätta, återberätta och omsätta kunskapen i en berättelse. Det är då den kan berättas, förstås och inkluderas.

Det här har jag burit med mig sedan dess. Berättelsen, RE-TELL som de säger i världen. Det är en hel annan betydelse av denna förmåga att berätta som börjar få möjligheter i världen. TED talk bygger på den idén att berättelsen, den med passion och kunskap, vilja och dela med sig blir något vi kan göra gemensamt. Re-tell är inte något nytt, men förmågan att återberätta, retell och att berätta kommer få allt större betydelse för kunskapen i tiden.

Då jag kom till kullen vid Edinburgh, Skottland, fanns det människor med berättelser. Livet börjar i mötet. Kulturen bärs av människan. Brobygget görs då vi möts nyfikna och lyssnande.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Klassrummet, Kommunikationen och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.