Skolstartsvecka – igen och igen!

KÖRLING ÄR UTE I VERKLIGHETEN 2010

Det är skolstartsvecka! Tänk om vi kunde se det kontinuerliga som något nytt. Tänk om vi vuxna kunde förstå betydelsen av att se nytt i det som är. Barnen kommer tillbaka till skolan med en helg i bagaget.

Alla barn har inte samma verklighet. Alla barn är inte barn av samma vardagsrum. Alla barn är inte lyckliga barn. Alla barn har inte alla sina föräldrar samlade kring sina frukostbord. Alla barn har inte ätit frukost. I skolan möts alla barn. De kommer dit med sina skavsår och sina drömmar om fotbollskontrakt. De kommer dit för att barnen uppsamlas och räknas in. Allt kan göras med en stor respekt och medvetenhet. Man kan tänka att skolan är just denna unika plats där barnen kommer för att just de har rätt till den. Skolan kan vara en sådan plats.

Det är skolstartsvecka. Om några minuter kommer barn inrusande. Låt dem komma! Låt dem komma precis som de är! Allt denna dag kan innebära skillnad. Om vi vuxna tar emot!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Klassrummet, Pedagogiska miljöer, Skolrättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skolstartsvecka – igen och igen!

  1. Magda skriver:

    Jaaa! JUST så! 🙂

  2. sspirit skriver:

    Det är svårigheterna som gör (lärar)jobbet viktigt och meningsfull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.