Kursplanerna 2011 och det centrala i VAD

Jag skissar på hur att förstå läroplan och kursplan. Jag har en hel förklaringsmodell. Jag utgår från VAD. Därefter bygger jag. Och mitt byggnadsverk är stort och möjligt. Jag applicerar sedan teorierna i mitt nätbildande. VAD blir dock det centrala. Kring detta vad såväl fostrar vi och diskuterar vi. Ja, kring vad samlas vid. Vill ni så förklarar jag ytterligare men det kommer eventuellt i bokform…

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kursplanerna 2011 och det centrala i VAD

  1. Maria skriver:

    Ja, tack! Skriv en bok. Jag ska just börja läsa din bok Kiwimetoden en gång till. Nu har jag varit ute och undervisat i snart en termin på högstadiet, första chocken av allt som ska hinnas med börjar lägga sig.. Nästa termin börjar jag om med en 4:a på en ny skola, då känner jag att jag får möjligheten att forma min undervisning mer utifrån ett helhetstänkande, där klassen och jag ska mötas kring olika ämnen. Jag ser fram emot det och ser din bok som värdefull inspiration till att våga prova nya former av undervisning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.