Rädda barnen om barnen och slagen

Rädda Barnen talar om vikten att de barn som upplever våld måste få snabb hjälp och stöd från samhället. Jag tycker det är anmärkningsvärt att samma helg som barnkonventionen firar sin tjugoåriga födelsedag kan en sådan fråga vara ett problem.

Barn är i behov av stöd och skydd säger Barnkonventionen. Det är många barn som i det tysta får en smäll, blir slagna, och får långtgående sviter av detta. Dels därför att de skyddar den som slagit dem, och för att det så lätt glömmer det som har hänt för att rädda sig själva. Brott mot barn har ingen preskriptionstid. Förr eller senare återkommer slagen.

Det jag tycker vi ska undersöka ytterligare är de slag som ges med ord. Verbala slag! De smärtar i sitt oändliga eko, om och om igen.

Anne-Marie

This entry was posted in Barns rättigheter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.