Redskapen är det vi använder

Jag förundras över våra redskap. De är våra möjligheter. Klassrum behöver visa upp de redskap som finns att tillgå. Barn och elever kan inte veta vad som finns att använda. Det pedagogiska anslaget att visa bör gälla redskapen också. Vad finns det på skolan? Och det vi själva klassar som gammalmodigt kan vara en helt ny värld för de som inte använt, sett eller mött det vi har kasserat. Handen – ja… här visar en årskurs tvåelev vad en hand kan vara bra till. Handen måste ju räknas som något slags redskap också …

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.