Läsningens betydelse och vikten av att förstå

Instruktionerna är tydliga. Vi ska läsa. Och vi ska förstå. Jag älskar detta förtydligande. Texten står där för att försäkra användaren om att innan användaren börjar trycka på knappar och sätta igång alltsammans så kan det vara av betydelse att verkligen förstå konsekvenserna av vad som kan hända. Jag gillar att förståelsen lyfts fram. För vi kan kanske läsa och handla, men att läsa, förstå och ansvara för handlingen är en större kunskap.

Det fina i denna kråksång är att den här instruktionstexten fanns på en kaffeautomat, dvs, en sådan som gör kaffe av alla de sorter. Konsekvenserna av en felgjord espresso – ja den kan vi bara förstå som avsmakare. Jag är ganska så kräsen om jag ska vara ärlig. Kräver smak, omsorg, tanke och aktion kring mitt kaffe.

This entry was posted in Kommunikationen, Litteratur och läsning, Skriver om ditt och datt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.