Ellen Key; Att fostra ett barn!

ATT UPPFOSTRA ETT BARN – DET BETYDER ATT BÄRA SIN SJÄL I SINA HÄNDER, ATT SÄTTA SINA FÖTTER PÅ EN SMAL STIG. DET BETYDER ATT ALDRIG UTMANA FARAN ATT I BARNETS BLICK MÖTA DEN KÖLD, SOM UTAN ORD SÄGER OSS ATT BARNET FINNER OSS OTILLRÄCKLIGA OCH OTILLRÄKNELIGA, DET BETYDER ATT ÖDMJUKT INSE HURU MÖJLIGHETERNA ATT SKADA BARNET ÄRO OTALIGA, ATT GAGNA DET FÅ.

Ellen Key; Barnets århundrade, 1912

This entry was posted in Barns rättigheter and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ellen Key; Att fostra ett barn!

  1. Morrica says:

    så skrev hon redan för ett sekel sedan, och Astrid Lindgren lyfte fram det för oss alla ett halvt sekel senare genom Farbror Melkers filosoferanden. Vi behöver påminnas om saken då och då, reflektera över det och sätta ord på det.

    Tack för påminnelsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.