Ellen Key; Att fostra ett barn!

ATT UPPFOSTRA ETT BARN – DET BETYDER ATT BÄRA SIN SJÄL I SINA HÄNDER, ATT SÄTTA SINA FÖTTER PÅ EN SMAL STIG. DET BETYDER ATT ALDRIG UTMANA FARAN ATT I BARNETS BLICK MÖTA DEN KÖLD, SOM UTAN ORD SÄGER OSS ATT BARNET FINNER OSS OTILLRÄCKLIGA OCH OTILLRÄKNELIGA, DET BETYDER ATT ÖDMJUKT INSE HURU MÖJLIGHETERNA ATT SKADA BARNET ÄRO OTALIGA, ATT GAGNA DET FÅ.

Ellen Key; Barnets århundrade, 1912

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ellen Key; Att fostra ett barn!

  1. Morrica skriver:

    så skrev hon redan för ett sekel sedan, och Astrid Lindgren lyfte fram det för oss alla ett halvt sekel senare genom Farbror Melkers filosoferanden. Vi behöver påminnas om saken då och då, reflektera över det och sätta ord på det.

    Tack för påminnelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.