Blomsterspråket kan ställa till det…

… tänk om den som köper rosorna, blommorna, kaktusarna inte har en aning om att den personen ger dessa till någon som har absolut koll och bokstavligt följer blomsterspråkets innebörd. Hur fel kan det inte bli då? Intentionerna göms och glöms och en orange ros till den käraste och mest nära kan bli förödande och ställa till det en aning.

Det är som med allt språk, det krävs inte bara ett objekt utan kött och blod för att förstå saker och ting. Förlåt – saker och ting – jag menar nog mer människan i språket. Rosen är en sak. Åtbörden en helt annan.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Blomsterspråket kan ställa till det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.