Lgr 11 – och lärarnas utmaningar

– Jag tycker lärarna verkar vilja anta den här läroplanen fullt ut, det är som om vi lärare förstår allvaret den här gången, sa någon jag talade med.

En annan lärare sa; Det ska bli skönt att rensa ut en aning av det man tidigare undervisat om och fokusera bättre!

Jag lyssnar in vad som sägs. Jag vill att vi talar läroplan och kursplaner. Det betyder att vi talar om samma saker och ur samma dokument. Det är att gemensamskapa och det gillaar jag. Nu ska vi synliggöra dokument och sätta igång att diskutera ur, i och tillsmmans med dem. De är ju styrdokument. Vi går till (skol)verket med uppdragen!

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.