Matematik – bokens delar blir bråk och procent

MATEMATIKUNDERVISNING - AnneMarieKörlingMatematikundervisning - AnneMarieKörlingMatematikundervsing- AnneMarieKörlingMatematik AnneMarieKörlingBoken har ett innehållsregister. Innehållsregistret synliggör bokens delar – de kapitel man valt att dela in boken i. Detta har vi använt oss av. Boken är en helhet. Helheten består av flera delar. Detta har eleverna själva fått använda sig av. Hur delarna i boken hör ihop. Några tycker att två kapitel av 23 innehåller namn. Alltså blir det 2/23. Därifrån har vi prövat procenträkning med miniräknare. Eleverna arbetade mycket med de böcker de valde, oftast den bok de själva läste som frivillig läsning.

Vi kommer naturligtvis att utveckla och fördjupa förståelsen.
Anne-Marie

This entry was posted in Matematikundervisning and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Matematik – bokens delar blir bråk och procent

  1. Mib says:

    Åh vad snitsigt att använda sig av böckers innehållsförteckningar till detta ändamål. Jag fick en gång lära mig att just division faktiskt är det första räknesättet för små barn. Man kan t.ex dela ett äpple i fyra delar och sen två äpplen i vardera fyra delar och så fortsätta detta i oändlighet med massor av räkneexempel osv. Sånt diskuterande med små barn är kul 🙂

  2. Anne-Marie says:

    Jag vill göra mer av verkligheten! Ett äpple har många möjligheter… A-M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.