Jag fann framtiden, entreprenörskapet, i Brooklyn, N.Y

Jag har gått omkring på Brooklyn. Det är massor av nedlagda industrilokaler där. Måste ha blomstrat en gång i tiden. Gatorna var ganska ödsliga och en slags stillhet rådde där jag var. Det blev ett slags besök i möjligheter;

 • en liten nyöppnad ölstuga med eget öl från väldigt lokala bryggare
 • en mycket litet chockladfabrik där den unga ägaren själv stod i affären och chokladfabriken och där många, många unga slog in choklad inför öppen ridå, där staniolpappret lyste upp och gjorde inslagningen till en stor sak,
 • och så det nyöppnade ”anteckningsblocksbiblioteket” dit människor från hela världen, ja, 108 länder skickat in sina anteckningsblock. Det var hela bibliotek med allt möjligt och där handskrivandet var viktigt och där boken man skrev i inte var digital.

Det slog mig att framtiden kanske ser ut så här. Fabriken på plats visar upp hur man gör inför de som handlar varorna, och att det väldigt närproducerade får en egen charm och där hantverket kommer tillbaka. Ölen jag drack var god, chokladen jag köpte i den mycket doftrika fabriken var dyr men mycket, mycket rolig att köpa och jag ska givetivs skriva en anteckningsbok och sända den till det nya biblioteket som öppnats i Brooklyn men som snart ska på världsturné just av den anledningen att skrivandet i denna form och med denna utlåningstanke är unik.

Jag ska intervjua den som kom på den där sista idén och kommer publicera bilder så snart jag kan!

Det här inlägget postades i Strategier, Verkligheten, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Jag fann framtiden, entreprenörskapet, i Brooklyn, N.Y

 1. Plura skriver:

  Aha, du är i The Big Appel.

  Vad kul nu var det hundra år sedan jag själv var där. Redan då var det öde lokaler och fabriksbyggnader i Brooklyn.

  Och det här med idéer, när du kommer hem, äsch vad dum jag är, då kan redan nu gå in på skolkvalitet.se och börja Schoolbooka. Jag och min kollega har skapat något Facebook liknade för skolan.
  Lite Plura tankar en lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.