Geocaching – Skattsökargeografi! Kommunikationsgeografi!

Jag tror att geocaching kan bli en riktigt äventyrlig och lycksökarmöjlighet mitt i vardagen och för ämnet geografi. Jag tänker mig att själva geochachingen kan handla om skattsökargeografi eller kommunikationsgeografi, ja varför inte lokalkommunikationsgeografi … nu måste jag för ordningens skull göra en lista på vad jag tänker är geochaching:

  • skattsökargeografi
  • kommunikationsgeografi
  • textrörlighetsgeografi

Oavsett vad vi kallar det så kan vi knappast negligera denna möjlighet för skolan. Detta lekfulla sätt kan vi kontakta varandra genom plats och genom rörelse, vi sätter kartan i fokus, kommunikationen om plats, historia, berättelser och lär oss genom att vi själva söker upp. Vi blir skattsökargeografer och orienterar oss från karta ut i verkligheten. Och jag tänker på Sven-Eric Liedmans ord – Det finns inget så vanligt att det inte rymmer ett uns av det främmande! Jag kommer se på vanliga platser med nya ögon.

Det här inlägget postades i Styrdokumenten, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.