Då gäller skollagen nu!

Nya skollagen. Jag önskar att vi inte säger den nya skollagen för länge. Egentligen borde den vara bekant innan den träder i kraft. Nu är skollagen i kraft. Och hädanefter rådande. Det finns inget nytt utan mer ett gällande nu.

Och jag ser framför mig hur elevhälsan knackar på dörren och ber att få komma in i klassrummet. Jag hör rektorn ta till orda och innehållsdeklarera skolan. Jag ser skolbiblioteken växa upp som svampar. Jag hoppas att redskapen inte tas ifrån våra elever i fostranssyfte utan låter redskap bli en del av innehållet i skolans lärande och utveckling. Jag tänker att skolan ska verka demokratiskt och att det faktiskt står så … och att läroplanen ytterligare förstärker vad just demokrati betyder för skolans roll och i utbildningen.

 

Det här inlägget postades i Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.