I en internationell skola i Sydafrika …

… diskuterade jag pedagogik med en lärare. Läraren hade stora tankar om sin undervisning. Den talade han om. Inte talade han om elevernas uppförande eller annan oordning och oreda. Nej, om man undervisar och ger innehåll kommer ordningen också tänker han, och så tänker jag. Men det vi diskuterade djupast var frågan om kunskapens betydelse. Kanske var det så att vi alla ska få vår lärande förmåga utmanad i skolan, och att kunskaperna ska få bli elevens, men att eleven ständigt måste uppleva hur det är att ”unlearn” för att ”relearn”. Det var en diskussion det!

This entry was posted in Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.