Nyfikenhet – en affekt!

Vi är nyfikna. Nyfikenhet är en affekt. En effekt av nyfikenhet är att vi rör oss mot det som vi blir nyfikna på. Vi uppmärksammar, ser, noterar, observerar, vill och söker oss till det som intresserar oss. I skolan måste vi uppmärksamma denna nyfikenhet, denna upptäckarglädje och den faktiska iver som nyfikenheten skapar. Det är inte ADHD att högljutt bli lycklig över något som man känner igen eller kan något om eller blir nyfiken på. Att börja röra sig är inte myror i brallorna utan visat intresse och engagemang.

Det här inlägget postades i Klassrummet, Sorg, Strategier och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Nyfikenhet – en affekt!

  1. Anne-Marie Körling skriver:

    Jag vill se barnet, inte diagnosen. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.