Jag läser nu: Mentalisering – att leka med verkligheten

En mycket viktig pedagogiskt bok är denna. En introduktion till det viktiga mentaliseringsbegreppet som jag tror är en viktig del av allt som sker i skolan. Vi speglar oss i varandra. Blir till. Vi slutar aldrig att bli till. På gott och ont.

Mentalisering och textrörlighet är en begrepp som också bör kunna bilda ett mycket viktigt och betydelsefullt pedagogiskt bröllop. Jag har skrivit om detta tidigare i bloggen. Och jag rekommenderar denna bok – Mentalisering – att leka med verkligheten – Av Göran Rydén och Per Wallroth.

 

This entry was posted in Barns rättigheter, Värdegrunden, Verkligheten, Vetenskap och teori and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Jag läser nu: Mentalisering – att leka med verkligheten

  1. Anne-Marie Körling says:

    Jag läser flera böcker om mentalisering. Den äger ju alltid rum utan att vi är medvetna om den. I förhållande till textrörligheten är det en stor fråga. A-M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.