Jag läser nu: Mentalisering – att leka med verkligheten

En mycket viktig pedagogiskt bok är denna. En introduktion till det viktiga mentaliseringsbegreppet som jag tror är en viktig del av allt som sker i skolan. Vi speglar oss i varandra. Blir till. Vi slutar aldrig att bli till. På gott och ont.

Mentalisering och textrörlighet är en begrepp som också bör kunna bilda ett mycket viktigt och betydelsefullt pedagogiskt bröllop. Jag har skrivit om detta tidigare i bloggen. Och jag rekommenderar denna bok – Mentalisering – att leka med verkligheten – Av Göran Rydén och Per Wallroth.

 

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Värdegrunden, Verkligheten, Vetenskap och teori och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag läser nu: Mentalisering – att leka med verkligheten

  1. Anne-Marie Körling skriver:

    Jag läser flera böcker om mentalisering. Den äger ju alltid rum utan att vi är medvetna om den. I förhållande till textrörligheten är det en stor fråga. A-M

Kommentarer är stängda.