Pedagogisk salong hos mig …

Pedagogisk salong hos mig … om jag hade en pedagogisk salong hos mig, i tanken alltså, och dukade upp för pedagogiska samtal utanför boxen eller i den. Jag skulle baka bröd, servera ost, och krydda samtalen med chilli, peppar och salt, socker och honung.

Vem är du som skulle komma och vad skulle din pedagogiska fråga vara:

Det här inlägget postades i Visionerna. Bokmärk permalänken.

3 svar på Pedagogisk salong hos mig …

 1. Marie E skriver:

  Jag har väl ingen fråga,men en diskussion jag skulle vilja vara del av. Jag vill få diskutera klassrummets roll vid inläring. Vad som ska finnas på väggarna, hur ska det vara möblerat? Var ska eleverna sitta? Var ska läraren befinna sig? Varför är klassrum så ”stillasittande”
  Jag har funderat väldigt mycket över det klassrum jag kommer befinna mig i under denna termin.
  Jag är en relativt ung lärare som kommer jobba med en mycket mer erfaren lärare som redan har sina åsikter klara för sig. Jag hoppas att hon kommer släppa in mig. Vi kommer ha världens bästa trea ihop!

 2. Pippi skriver:

  Jag som kommer har en genuin känsla för barn och deras lärande. Jag tar med mig kardemummabullar med mycket smör i. Min pedagogiska (?) fråga som jag tar med är: Hur får jag mina kollegor till att skratta och sluta gnälla?
  Tack A-M för att jag fick komma!

 3. Pia Ringborg skriver:

  Kommer framtidens skola bedrivas i ett speciellt rum/ hus? Kommer alla sätt att lära sig på ha lika hög status i ”skolans” värld? Hur ser man på lärarens roll, kommer ordet lärare finnas kvar? Vem lär vem, hur när och vad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.