Utvärderingar är ovärderliga

Mina elever måste alltid skriva utvärderingar. Det gäller varje uppgift. Vi har flera olika sätt att utvärdera. Då menar jag FLERA. För det ska inte bli en form att utvärdera utan en del av processen. Och ibland är processen som man har ingått i ingen  process som leder till något alls. Och ibland är eleverna mer funderande på andra saker som är viktigare just nu. Jag blir varm om hjärtat då uppgifterna utvärderas men att eleven synliggör något annat. För livet är här, där, nu, sen… och barn måste tänka, fundera, längta efter saker som är här, där, nu och sen.

Utvärdering och det absolut viktiga jaget - körling undervisar

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Formativ bedömning, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.