Jag ville ha en björntjänst

Det här är ingen björn. Jag hittade ingen björn bland mina kort. Det här är en hund. Hunden kan göra hundtjänster. OM det hade varit en katt hade den kanske kunnat erbjuda kattjänster. Det är svårt för guldfiskar att göra någon tjänst alls. De glömmer så fort.

Då jag var liten gillade jag björnar. Jag tyckte också om ordet björntjänst. Det tog mycket lång tid innan jag förstod vad en björntjänst handlade om. Så djupt rotat kom björntjänsten att kliva in i mitt ordförråd. Då jag var liten trodde jag att björnar kunde göra saker och ting för människor och då jag gick i skogen så tänkte jag, under det att jag plockade blåbär, att om björnen kom så skulle jag inte bli rädd. Då skulle jag få den där björntjänsten. Vad det riktigt innebar att jag skulle få hjälp med hade jag ingen aning om.

Det här inlägget postades i Ordförrådet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Jag ville ha en björntjänst

  1. hans laius skriver:

    När jag var lite så skulle min storasyster rymma jämt och en gång grät jag när hon hade hotat med ytterligare en rymmning.
    Min mor tröstade mig och sa att jag inte skulle vara rädd,min syster skulle säkert komma tillbaka som hon gjort de 300 andra gångerna hon ”rymmt” ner till parklekstanterna i Vasaparken i Stholm.
    Nä jag var inte orolig för min syster utan för att jag denna gång hade tänkt att rymma med min syster(har ett vagt minne av ett tuggumi jag isf skulle få) men jag kunde ju inte, för jag hade ingen rym(d)dräkt,det var det som gjorde mig så förtvivlad:-)

    /Hans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.