Trött som lärare …

Ibland då jag kommer hem från mitt arbete är jag trött. Så trött. Jag behöver sova middag. Ibland då jag var lärare för elever så gick jag och lade mig en stund. Vilade mina ögon från det ständigt cirkulerande och överblickande, vilade mina öron för det alltid beredda och alerta, vilade huvudet från intryck, vilade munnen från att läsa högt, bekräfta och bejaka, vilade händerna från allt jag gestikulerat, vilade benen från att springa ikapp med några små på rasten, vilade mig själv helt och hållet. En liten, liten stund i vila. Inte för att det var för jobbigt utan för att jag skulle kunna skapa lite distans åt allt det pågående. Lite vila mitt i kreativiteten.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.