Gömde Anne Franks dagbok och menade att …

Den här texten tyckte en av mina elever i början av årskurs fem var så viktig att hon nästan inte kunde släppa den ifrån sig. Hon kopierade upp texten till hela klassen. Vi diskuterade sedan vad man måste göra som människa.

– Jag ska ta hem den här texten, sa eleven. Jag vill aldrig glömma bort det här.

Jag fick också en kopia. Jag vet att det är ur en artikel. Mer vet jag inte. Källan är alltså borta. Men källan som utgjorde elevens aktioner och tänkande de finns fortfarande kvar. I mig.

 

This entry was posted in Barns rättigheter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>