Sid Vicious och att läsa för att få mening

Det tog ett tag innan jag kunde läsa vad som stod i rubriken till artikeln. Jag var inne på Sid Vicious och hans död. Jag kom också att tänka på att vi ständig letar efter förståelse, innehåll och mening. Att vi luras att tro att texten säger något till oss för att vi själva läser den med vår egen förförståelse. Ibland står förförståelsen i vägen. Det kanske inte alltid ska handla om att texter läses med förförståelse utan att texten väcker textrörlighet och att vi orienterar oss i vad texten väcker hos oss.

 

Det här inlägget postades i Svenska, Svenskämnet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.