Undervisningens hållande

Jag skriver i Nu ler Vygotskij om att ”hålla” undervisningen. Det betyder att tro på den, det betyder att verka för den, det betyder att hålla fast vid den, det betyder att högt värdera det man undervisar om. Genom ett eget förhållningssätt till undervisningen och det jag undervisar om håller jag också elevernas lärande. Det är svårt men om man övar som lärare, samtidigt som man ständigt bjuder in eleverna i gemenskapen med innehållet så vänder man till slut på ganska många problem man kan ha i klassen.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.