Recept på en skoldag

En stycke pigg, alert och ämneskunnig lärare.

25 härligt engagerade och skolanknytna elever.

1 stycke jätte engagerad rektor som står och hoppar och vill vara med i klassrummet.

50 par föräldraögon som tittar in i klassrummet och 50 föräldramunnar som säger – Åh vad mycket ni lär er i skolan!

Två vetgiriga reportrar som är ute och letar skolexempel för en ny artikelserie om att skolan i Sverige har verkligen, verkligen tagit saken i egna händer, det händer i skolanreportage.

Och alltsammans blandas rikligt i ett stort generöst klassrum där redskapen är många och elevernas arbeten syns och där soffor, bänkar och bord gör det möjligt att lära i en ny och spännande tid, det vill säga idag.

och javisst skollunchen:

654 tallrikar och glas för en fantastisk skollunch där kockarna och matpersonalen slagit knut på sig själva för att presentera maten så den smakar redan i berättelsen om vad man ska få äta: ”Tant Augustas fina korvar, vit och spännande senapssås, krussidullsallad med röda pepparkorn, gula majskorn från det varma Mexico och så ett glas av det friskaste vatten eller mjölk från någon ko som ätit gräs och producerat mjölk till skolan. Välkomna att mumsa i er skollunch idag.”

En knippe förvånade politiker som läser rapporter och säger att skolan … 

 

Det här inlägget postades i Visionerna. Bokmärk permalänken.